Tilberedning af linsefars
Vores linsefars kan bruges i mange forskellige plantebaseret retter.
Herunder forslag og tilberednings vejledning:
Grøntsagsboller i sauce:
Med udgangspunkt i boller á ca. 50 gram
Tilsæt kikærtemel til farsen, svarende til 10% af den samlede mængde
Form bollerne og bag i ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter
Kan tåle at ligge i sauce i op til 3 timer uden at blive ”svampede”
Se video:
Plantebøffer:
Med udgangspunkt i bøffer á ca. 100 gram
Tilsæt kikærtemel til farsen, svarende til 10% af den samlede mængde
Drys pankorasp på skærebrætter og læg de formebøffer derpå. Drys efterfølgende på overfladen af bøffen inden de kommer på panden
Brunes på begge sider i vegetabilsk olie (uden smag) og steges færdig i ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter. (kan også færdigsteges på panden)
tilberedning. Se video:
Plantefarsbrød:
Udgangspunkt i farsbrød á 500 gram
Tilsæt kikærtemel til farsen, svarende til 10% af den samlede mængde
Form brødene med fast hånd, direkte på bagepladen
Skær aubergine i tynde skiver på den lange led og anret ovenpå farsbrødet
Pensel auberginerne med barbecue
Bag i ovne ved 170 grader i ca. 30 minutter
Inspiration: Tilsæt gerne ekstra revet/hakket grøntsager og friske krydderurter til farsen
Se video:
Fyldt peberfrugt:
Med udgangspunkt i 1/2 peberfrugt
Brug linsefarsen som den er eller riv rester af grøntsager og bland i.
Tilsæt også gerne friske krydderurter og lidt vegansk ost på toppen
Bages i ovn ved 170 grader i ca. 25 minutter
Se video:
Vegansk lasagne:
Med udgangspunkt i 1/2 gastro
Bland linsefars med tomatsauce 1:1 (eks. 1 kg fars med 1 kg tomatsauce)
Sammensæt lasagne med fars, bechamel, lasagneplader og pynt med vegansk ost
Bages i ovn ved 170 grader i ca. 40-45 minutter
Se video:
Veganfoods grundfarser kan bruges i mange sammenhænge
Det er kun jeres fantasi der sætter grænserne!