paneret linsebøf i panko fra veganfood

Tilberedning af linsefars

Vores linsefars kan bruges i mange forskellige plantebaseret retter.

Herunder forslag og tilberednings vejledning:

Grøntsagsboller i sauce:

Med udgangspunkt i boller á ca. 50 gram

Tilsæt kikærtemel til farsen svarende til 10% af den samlede mængde

Form bollerne og bag i ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter

Kan tåle at ligge i sauce i op til 3 timer uden at blive ”svampede”

Se video:

Plantebøffer:

Med udgangspunkt i bøffer á ca. 120 gram

Brunes på begge sider i vegetabilsk olie (uden smag)

Steges færdig i ovn ved 180 grader i ca. 10 minutter

Inspiration: Vend bøfferne med pankorasp inden tilberedning.

Se video:

Plantefarsbrød:

Udgangspunkt i farsbrød á 500 gram

Tilsæt kikærtemel til farsen, svarende til 10% af den samlede mængde

Form brødene med fast hånd

Skær aubergine i tynde skiver på den lange led og anret ovenpå farsbrødet

Pensel auberginerne med barbecue

Bag i ovne ved 170 grader i ca. 30 minutter

Inspiration: Tilsæt gerne ekstra revet/hakket grøntsager og friske krydderurter til farsen

Se video:

Fyldt peberfrugt:

Med udgangspunkt i 1/2 peberfrugt

Brug linsefarsen som den er eller riv rester af grøntsager og bland i.

Tilsæt også gerne friske krydderurter og lidt vegansk ost på toppen

Bages i ovn ved 170 grader i ca. 25 minutter

Se video: 

Vegansk lasagne:

Med udgangspunkt i 1/2 gastro

Bland linsefars med tomatsauce 1:1 (eks. 1 kg fars med 1 kg tomatsauce)

Sammensæt lasagne med fars, bechamel, lasagneplader og pynt med vegansk ost

Bages i ovn ved 170 grader i ca. 40-45 minutter

Se video:

Veganfoods grundfarser kan bruges i mange sammenhænge

Det er kun jeres fantasi der sætter grænserne!